NAPRAVITE UKUSAN RIŽOTO SA SLANINOM I JAJIMA: Brz ručak gotov za samo pola sata
Rižoto, Foto: Printscreen YouTube/How To Cook A Perfect Risotto

recept

NAPRAVITE UKUSAN RIŽOTO SA SLANINOM I JAJIMA: Brz ručak gotov za samo pola sata

Umesto paste napravite rižoto sa dimljenom slaninom. Beli luk mu daje finu aromu.

Objavljeno:

Rižoto sa slaninom, jajima i sirom se priprema u pilećem bujonu i vrlo je kremast i sočan.

Sastojci:

60 ml ulja

1 luk, sitno isečen

1 čen belog luka, sitno iseckanog

200 g dimljene slanine, sitno iseckane

2 jajeta, plus 3 žumanca

160 g sitno narendanog parmezana

250 g pirinča

1,25 l pilećeg bujona

Rižoto
foto: Printscreen/ Youtube/ Najbolja domaća jela za samce

Recept za rižoto sa slaninom, jajima i sirom:

Zagrejte ulje u šerpi na srednjoj vatri. Dodajte crni luk, beli luk i slaninu i pržite, mešajući, 15 minuta ili dok luk ne postane potpuno providan i slanina ne zamiriše, a masnoća se istopi. Dok se luk prži, u činiji pomešajte jaja, žumanca i parmezan. Začinite sveže mlevenim crnim biberom.

Umešajte pirinač u mešavinu crnog luka i pržite 1 minut, a zatim dodajte pileći bujon, kašiku po kašiku, mešajući pri svakom dodavanju, 20 minuta ili dok se sav bujon ne potroši i pirinač ne bude al dente. Sklonite sa vatre i ohladite 2 minuta, zatim dodajte mešavinu jaja i mešajte 2-3 minuta da dobijete bogat, kremast rižoto. Vratite na tihu vatru 1 minut, a zatim sklonite sa vatre i začinite po ukusu. Pospite preko toga parmezan.

Umesto paste napravite rižoto sa dimljenom slaninom. Beli luk mu daje finu aromu.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.